papaspirou bros

Η Εταιρεία μας

Σχεδόν 80 χρόνια παράδοσης οδηγούν σε αυτό που είναι σήμερα η εταιρεία Papaspirou.

Παράδοση στην ποιότητα Ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο γεύση Τα θρυλικά παγωτά της Αθήνας Κοινωνικές εκδηλώσεις που μένουν αξέχαστες

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1940 έως και σήμερα, τρεις γενιές δραστήριων ανθρώπων της οικογενείας Παπασπύρου εργάστηκαν σκληρά για να προσφέρουν σε όσους τους εμπιστεύονται, την ίδια απαράμιλλη γεύση και ποιότητα που διατήρησαν το όνομα Παπασπύρου, ψηλά στην συνείδηση του κόσμου. Στο μυαλό όλων εκείνων που έμαθαν το όνομα αυτό μέσα από το χειροποίητο παγωτό, τα γλυκά, τις παραδοσιακές σπιτικές συνταγές και τώρα το συναντούν στα ίδια αγαπημένα προϊόντα αλλά και σε μία σειρά υπηρεσιών που φέρνουν την γεύση και την ποιότητα Παπασπύρου πιο κοντά σε ακόμα περισσότερους ανθρώπους.

Αυτό που κάποτε ήταν το πρώτο παραδοσιακό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα, φέρνοντας στην ζωή του τόπου μας πρωτόγνωρες διαδικασίες παραγωγής, μοναδικά γλυκά, παγωτά και άλλα προϊόντα, σήμερα είναι μία υγιέστατη επιχείρηση. Η οποία στο πέρας των δεκαετιών ανέπτυξε τις δραστηριότητές της και πέρα από τα κλασικά αγαπημένα γλυκά και αλμυρά προϊόντα, κατάφερε να προσφέρει με επιτυχία, εξελιγμένες υπηρεσίες catering. Τόσο για event μικρών και μεγάλων εταιρειών όσο και για όλους εκείνους που θέλουν σε μία προσωπική τους εκδήλωση, σε μία οικογενειακή τους στιγμή ή ένα παιδικό party, να χαρίσουν στους καλεσμένους τους αυτό που έμεινε αναλλοίωτο στις δεκαετίες. Τη γεύση και την ποιότητα που ήταν ανέκαθεν ο γνώμονας επιτυχίας για την οικογένεια Παπασπύρου.

Σήμερα, η επιχείρηση διαθέτει μία ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής με 6 αυτόνομα τμήματα: Αρτοποιΐας, Σφολιατοποιΐας, Ζαχαροπλαστικής, Σοκολατοποϊίας, Παγωτού, Κουζίνας, 5 καταστήματα (Αχαρνές, Κηφισιά, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αθήνα) καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες catering. Κι αν είναι κάποια στοιχεία που συναντά κανείς σε όλα τα τμήματα παραγωγής και υπηρεσιών της εταιρείας Papaspirou, αυτά είναι η αγάπη για την τέχνη του χειροποίητου, η εμμονική σχέση με την ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και η αυθεντικότητα στον τρόπο παρασκευής των προϊόντων που φτάνουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια.

Από τα αδέλφια Φίλιππο και Θανάση Παπασπύρου, μέχρι τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό στην σύγχρονη μονάδα παραγωγής, και από εκείνους που καλωσορίζουν και εξυπηρετούν τους καταναλωτές στα καταστήματα μέχρι όλους τους ανθρώπους μας που σκορπίζονται σε κάθε γωνιά της πόλης για τις εταιρικές σας εκδηλώσεις και τα ιδιωτικά party, η “οικογένεια” της εταιρείας Papaspirou, σας καλεί να την γνωρίσετε από κοντά.

Η Ιστορία μας

Δεκαετία 30

Το έναυσμα

Αρχές της δεκαετίας του 1930 ο Κωνσταντίνος Παπασπύρου με καταγωγή από τους Πενταγιούς Φωκίδας δημιουργεί ένα κατάστημα στην Αθήνα, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου έναντι του Καλλιμάρμαρου Σταδίου. Το κατάστημα λειτουργεί ως αναψυκτήριο – «βαριετέ». Ένας ψυχαγωγικός χώρος που φιλοξενεί παραστάσεις του Καραγκιόζη του Μόλλα όπου οι πελάτες διασκεδάζουν απολαμβάνοντας παράλληλα τις πάστες του καταστήματος.

Δεκαετία 40

Ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο γεύση

Η εταιρία Παπασπύρου ιδρύεται στις αρχές της δεκαετίας του 1940 από τον Αθανάσιο Παπασπύρου. Λειτουργεί ως το πρώτο παραδοσιακό εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα και έχοντας ως γνώμονα τις αγνές πρώτες ύλες δημιουργεί μοναδικά γλυκά και προϊόντα εμπνευσμένα από παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.

Δεκαετία 50

Θρυλικό παγωτό

Κατασκευάζεται πρότυπο εργοστάσιο παγωτού στην Αθήνα, στην οδό Προμπονά. Το παγωτό Παπασπύρου, παρασκευασμένο από επιλεγμένες πρώτες ύλες και με πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής για τα δεδομένα της εποχής, γίνεται το αγαπημένο γλύκισμα του Αθηναϊκού κοινού. Η εταιρία ανοίγει το πρώτο κεντρικό κατάστημα στην καρδιά της πόλης, την πλατεία Συντάγματος και παίρνει υπό την εκμετάλλευση της την Αίγλη Ζαππείου.

Δεκαετία 60

Το όραμα επεκτείνεται

Οι κεντρικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται σε νέο εργοστασιακό χώρο 2000 τμ στην περιοχή των Αμπελοκήπων ενώ παράλληλα επεκτείνεται το υπάρχον κατάστημα.  Η ανέγερση νέου κτιρίου στην γωνία Ερμού & Σταδίου στην Πλατεία Συντάγματος είναι γεγονός καθώς αυξάνεται η ζήτηση και το πελατολόγιο μεγαλώνει. Η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας Παπασπύρου συνεχίζεται με τη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων στην Πλατεία Κολωνακίου και Τσακάλωφ γωνία, στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Αγ. Σώστη και στη Ραφήνα.

Δεκαετία 70

Κατακτώντας το κέντρο της πόλης

Ο υιός του Αθανάσιου Παπασπύρου, Κωνσταντίνος,  αναλαμβάνει την επέκταση του καταστήματος στο Σύνταγμα και ο αρχικός χώρος μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό τριώροφο κτίριο 1.100 τμ  Το πολυτελές κατάστημα Παπασπύρου γίνεται σήμα κατατεθέν της πλατείας Συντάγματος και καθιερώνεται ως το απόλυτο κέντρο ψυχαγωγίας και εστίασης της πρωτεύουσας. Περιλαμβάνει γαλλικό εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, καφετέρια και εστιατόριο self-service. Οι Αθηναίοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες, όλοι δίνουν ραντεβού εδώ, στο διασημότερο πλέον meeting point του κέντρου. Την ίδια περίοδο η εταιρία Παπασπύρου επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο χώρο του Catering διοργανώνοντας ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες εκδηλώσεις της εποχής.

Δεκαετία 80

Νέες κατευθύνσεις

Ο Αθανάσιος Παπασπύρου έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς αξιοποίησης της Αίγλης Ζαππείου παραχωρεί την εκμετάλλευσή της και αποφασίζει να διατηρήσει μόνο το κεντρικό κατάστημα Παπασπύρου στην οδο Πουλίου. Στα μέσα της δεκαετίας την διοίκηση αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπασπύρου και η εταιρία εισέρχεται δυναμικά στην παραγωγή ψωμιού και αρτοποιημάτων καθώς και στον τομέα του καθημερινού φαγητού.

Δεκαετία 90 & 2000

Και όλα αλλάζουν...

Ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο γεύση

H εταιρία αλλάζει δομή μεταφέροντας τις δραστηριότητές της από cafe  και χώρους εστίασης σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τρία νέα καταστήματα στους Αμπελόκηπους, στην Κηφισιά και στο Χαλάνδρι γίνονται πραγματικότητα. Δημιουργούνται νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στις Αχαρνές Αττικής σε χώρο 2000 τμ και πλέον η μονάδα παραγωγής που αποτελείται από 6 τμήματα λειτουργεί σε δεκαοκτάρη καθημερινή βάση.

Δεκαετία 2010

Η τρίτη γενιά

Η παράδοση συνεχίζεται από τους γιούς του Κωνσταντίνου Παπασπύρου, Θανάση και Φίλιππο, οι οποίοι θέτουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας. Ο Θανάσης Παπασπύρου αναλαμβάνει υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος και της διαχείρισης των events ενώ ο Φίλιππος Παπασπύρου, Chef και απόφοιτος της σχολής Le Cordon Bleu αναλαμβάνει υπεύθυνος παραγωγής. Στα πλαίσια της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφέρεται σε νέο μεγαλύτερο χώρο το κατάστημα στην Κηφισιά. Πρωταρχικός σκοπός της τρίτης γενιάς είναι πλέον ο συστηματικός εκσυγχρονισμός των προίόντων Παπασπύρου αλλά και η δημιουργία καινούργιων γευστικών προτάσεων που θα γίνουν οι μελλοντικές κλασικές επιλογές.

 

Δεκαετία 2020

Το ταξίδι συνεχίζει...

Η εταιρεία αναπτύσσει τη δραστηριότητα της στις υπηρεσίες χονδρικής πώλησης τροφοδοτώντας ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων όπως καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Στα πλαίσια αυτής της ανάπτυξης ενισχύει την εξωστρέφειά της και στις αγορές και του εξωτερικού. Παράλληλα εγκαινιάζεται κατάστημα Franchise στο Φάρου Ψυχικού. 

Γιατί όταν μια τόσο σπουδαία γευστική παράδοση εξελίσσεται με όραμα, έμπνευση και μεράκι θα συνεχίσει σίγουρα να γράφει ιστορία.

 

Η φιλοσοφία μας

Όλα ξεκινούν από την οικογενειακή μας παράδοση. Και η παράδοση στην οικογένεια Παπασπύρου είναι συνυφασμένη με έναν υπέροχο κόσμο γεύσης.

Οι γευστικές εμπειρίες είναι άλλωστε αυτές που ομορφαίνουν τη ζωή μας. Όπως το χαμόγελο όταν απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας παγωτό, τα γέλια γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι,  οι ευχές την ώρα που μια τούρτα μοιράζεται, η προσμονή για την πρώτη μπουκιά από μια αχνιστή πίτα.

Σε αυτές τις στιγμές χαράς θέλουμε να πρωταγωνιστούν οι αυθεντικές, χειροποίητες δημιουργίες Παπασπύρου. Και με αυτήν την επιθυμία πορευόμαστε  από το 1940.

Αντλώντας έμπνευση από τη γευστική μας παρακαταθήκη και έχοντας ως βασική αξία μας την ποιότητα  δημιουργούμε εκλεκτά χειροποίητα προϊόντα από τις καλύτερες και πιο αγνές πρώτες ύλες.

Φροντίζουμε το όνομα Παπασπύρου να ταυτίζεται πάντα  με την παρασκευή των ποιοτικότερων ειδών αρτοποιίας, σφολιατοειδών, ζαχαροπλαστικής, σοκολατοποιίας και παγωτού.  Και επιπλέον συνεχίζουμε να είμαστε  πρωτοπόροι  στη  δημιουργία σπιτικού φαγητού  καθώς και στην διοργάνωση Catering. 

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας εξελίσσουμε τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής των προϊόντων και αξιοποιούμε όλα εκείνα τα λαχταριστά μυστικά που περνάνε από γενιά  σε γενιά 75 χρόνια τώρα.

Γιατί  θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό που αγαπάμε να κάνουμε. Όπως τότε και για πάντα.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Υποστηρίζουμε το συνάνθρωπο

Η μέριμνα για το κοινωνικό σύνολο αλλά και η κοινωνική ευαισθησία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι βασικές αξίες της εταιρίας Παπασπύρου.

Η ποσότητα των προϊόντων που περισσεύει και δεν πωλείται από τα καταστήματα Παπασπύρου συγκεντρώνεται καθημερινά και δίνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών. Πρόκειται για μια προσφορά ανθρωπιάς και συμπαράστασης σε άτομα που αντιμετωπίζουν ουσιώδη προβλήματα διαβίωσης.

Παράλληλα, παρέχονται χορηγίες και γίνονται δωρεές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, συλλόγους και κοινωφελή ιδρύματα. Κατά παράδοση, ειδικά τις περιόδους των Γιορτών, οι φιλανθρωπικές ενέργειες της εταιρίας ανακουφίζουν και δίνουν χαρά σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον

Η εταιρία Παπασπύρου έχει υιοθετήσει ένα σύγχρονο τρόπο παραγωγής προϊόντων σύμφωνο με τα διεθνή πρότυπα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το περιβάλλον. Στα πλαίσια αυτής της εταιρικής  πολιτικής έχει κατασκευαστεί μία δεξαμενή χωρητικότητας 50 τόνων, όπου αποθηκεύεται το λάδι, το οποίο στη συνέχεια διατίθεται σε εξειδικευμένη εταιρεία για τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

Επιπλέον όλα τα είδη συσκευασίας καθώς και τα υπόλοιπα  αναλώσιμα, όπως χαρτόνια, κουτιά, χάρτινες σακούλες και πλαστικά ποτήρια, είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλώσιμα υλικά.

Η εταιρία Papaspirou στηρίζει το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Η εταιρία Παπασπύρου στηρίζει το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό, σε όλη την Ελλάδα. Η συνεργασία της εταιρείας μας με τον οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ ξεκίνησε το 2017 και σε όλο αυτό το διάστημα έχει προσφέρει πάνω από 26.458 μερίδες περισσευούμενο φαγητό, από συνολικά 97 εκδηλώσεις.

PAPASPIROu

Επικοινωνήστε μαζί μας

Email Address

Info@papaspirou.gr

Τηλεφωνο

210 2409235