Η ιστορία μας

Ένα ταξίδι στο χρόνο γεμάτο γεύση

75 χρόνια πριν…

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’40 Η εταιρία Παπασπύρου ιδρύεται στις αρχές της δεκαετίας του 1940 από τον Αθανάσιο Παπασπύρου. Λειτουργεί ως το πρώτο παραδοσιακό εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα και έχοντας ως γνώμονα τις αγνές πρώτες ύλες δημιουργεί μοναδικά γλυκά και προϊόντα εμπνευσμένα από παραδοσιακές σπιτικές συνταγές.

 

Θρυλικό παγωτό

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’50 Κατασκευάζεται πρότυπο εργοστάσιο παγωτού στην Αθήνα, στην οδό Προμπονά. Το παγωτό Παπασπύρου, παρασκευασμένο από επιλεγμένες πρώτες ύλες και με πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής για τα δεδομένα της εποχής, γίνεται το αγαπημένο γλύκισμα του Αθηναϊκού κοινού. Η εταιρία ανοίγει το πρώτο κεντρικό κατάστημα στην καρδιά της πόλης, την πλατεία Συντάγματος και παίρνει υπό την εκμετάλλευση της την Αίγλη Ζαππείου.

hk`

 

Το όραμα επεκτείνεται

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’60 Οι κεντρικές εγκαταστάσεις μεταφέρονται σε νέο εργοστασιακό χώρο 2000 τμ στην περιοχή των Αμπελοκήπων ενώ παράλληλα επεκτείνεται το υπάρχον κατάστημα.  Η ανέγερση νέου κτιρίου στην γωνία Ερμού & Σταδίου στην Πλατεία Συντάγματος είναι γεγονός καθώς αυξάνεται η ζήτηση και το πελατολόγιο μεγαλώνει. Η ραγδαία ανάπτυξη της εταιρίας Παπασπύρου συνεχίζεται με τη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων στην Πλατεία Κολωνακίου και Τσακάλωφ γωνία, στη Λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Αγ. Σώστη και στη Ραφήνα.

hk8

hk5

  

Κατακτώντας το κέντρο της πόλης

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’70  Ο υιός του Αθανάσιου Παπασπύρου, Κωνσταντίνος,  αναλαμβάνει την επέκταση του καταστήματος στο Σύνταγμα και ο αρχικός χώρος μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό εξαώροφο κτίριο 1.100 τμ  Το πολυτελές κατάστημα Παπασπύρου γίνεται σήμα κατατεθέν της πλατείας Συντάγματος και καθιερώνεται ως το απόλυτο κέντρο ψυχαγωγίας και εστίασης της πρωτεύουσας. Περιλαμβάνει γαλλικό εστιατόριο, ζαχαροπλαστείο, καφετέρια και εστιατόριο self-service. Οι Αθηναίοι αλλά και οι ξένοι επισκέπτες, όλοι δίνουν ραντεβού εδώ, στο διασημότερο πλέον meeting point του κέντρου. Την ίδια περίοδο η εταιρία Παπασπύρου επεκτείνει τις δραστηριότητες της και στο χώρο του Catering διοργανώνοντας ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες εκδηλώσεις της εποχής.

hk3

hk2

Νέες κατευθύνσεις

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’80
Ο Αθανάσιος Παπασπύρου έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς αξιοποίησης της Αίγλης Ζαππείου παραχωρεί την εκμετάλλευσή της και αποφασίζει να διατηρήσει μόνο το κεντρικό κατάστημα Παπασπύρου στην οδο Πουλίου. Στα μέσα της δεκαετίας την διοίκηση αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπασπύρου και η εταιρία εισέρχεται δυναμικά στην παραγωγή ψωμιού και αρτοποιημάτων καθώς και στον τομέα του καθημερινού φαγητού.

bread

Και όλα αλλάζουν

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ’90 & ’00   H εταιρία αλλάζει δομή μεταφέροντας τις δραστηριότητές της από cafe  και χώρους εστίασης σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τρία νέα καταστήματα στους Αμπελόκηπους το 2001, στην Κηφισιά το 2001 και στο Χαλάνδρι το 2004 γίνονται πραγματικότητα. Δημιουργούνται νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στις Αχαρνές Αττικής σε χώρο 2000 τμ και πλέον η μονάδα παραγωγής που αποτελείται από 6 τμήματα λειτουργεί σε δεκαοκτάρη καθημερινή βάση.

 

Η τρίτη γενιά

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ’10 Η παράδοση συνεχίζεται από τους γιούς του Κωνσταντίνου Παπασπύρου, Θανάση και Φίλιππο, οι οποίοι θέτουν ως στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας. Ο Θανάσης Παπασπύρου αναλαμβάνει υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος και της διαχείρισης των events ενώ ο Φίλιππος Παπασπύρου, Chef και απόφοιτος της σχολής Le Cordon Blue αναλαμβάνει υπεύθυνος παραγωγής. Στα πλαίσια της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής και ανακαινίζεται το κατάστημα στην Κηφισιά. Πρωταρχικός σκοπός της τρίτης γενιάς είναι πλέον ο συστηματικός εκσυγχρονισμός των προίόντων Παπασπύρου αλλά και η δημιουργία καινούργιων γευστικών προτάσεων που θα γίνουν οι μελλοντικές κλασικές επιλογές.

Γιατί όταν μια τόσο σπουδαία γευστική παράδοση εξελίσσεται με όραμα, έμπνευση και μεράκι θα συνεχίσει σίγουρα να γράφει ιστορία.

 

new