Η παραγωγή μας

Εδώ  υλοποιούμε και εξελίσσουμε καθημερινά
τη γευστική κληρονομία Παπασπύρου.

 

Ζυμωτό ψωμί, φύλλο που ανοίγεται στο χέρι, συνταγές παγωτού που παραμένουν αναλλοίωτες από το 1940, υπέροχα αρώματα βουτύρου & λαχταριστά φρούτα εποχής είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τη παραγωγή μας πραγματικά ξεχωριστή.

Η κεντρική μονάδα παραγωγής Παπασπύρου στεγάζεται σε  σύγχρονες εγκαταστάσεις 2000 τ.μ στις Αχαρναί Αττικής και περιλαμβάνει 6 αυτόνομα τμήματα: Αρτοποιίας, Σφολιατοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Σοκολατοποιίας, Παγωτού, και Κουζίνας.   

Τον πρώτο λόγο εδώ έχουν οι άνθρωποι μας. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον, όπου η διασφάλιση συνθηκών απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής είναι κανόνας, το   εξειδικευμένο προσωπικό μας δημιουργεί  καθημερινά μια μεγάλη, πλούσια ποικιλία  αλμυρών και γλυκών ειδών σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας. Έτσι μπορείτε να απολαμβάνετε αποκλειστικά και μόνο φρέσκα προϊόντα «ημέρας».

Η τέχνη του χειροποίητου βρίσκεται στο επίκεντρο της παραγωγικής μας διαδικασίας  καθώς ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής των προϊόντων είναι βασικό χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας Παπασπύρου.

Δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά ή πρόσθετα και επειδή πιστεύουμε πως η γευστική υπεροχή έχει πάντα ως αφετηρία τις καλύτερες πρώτες ύλες, εστιάζουμε κυρίως σε επιλεγμένα Ελληνικά υλικά: από αβγά ζάχαρη και μέλι μέχρι λαχανικά και κρέας. Έτσι ενισχύουμε την εγχωρία  παραγωγή για να σας προσφέρουμε τίποτα λιγότερο από το καλύτερο.

Και κάτι ακόμη….

Γνωρίζατε ότι:

  • Όλα μας τα κρέατα & τα πουλερικά είναι νωπά & εγχώριας παραγωγής
  • Ο κιμάς μας παρασκευάζεται στις εγκαταστάσεις μας και είναι 100% μοσχαρίσιος
  • Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης
  • Επιλέγουμε λαχανικά εποχής
  • Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο ( και μετά από 2 χρήσεις δεν το ξαναχρησιμοποιούμε)
  • Διαλέγουμε τυρί φέτα Π.Ο.Π.
  • Επιλέγουμε θυμαρίσιο μέλι από την Κάσο
  • Χρησιμοποιούμε ελληνικούς ξηρούς καρπούς
  • Φτιάχνουμε chips από φρέσκιες πατάτες
  • Παράγουμε 1.000 + προϊόντα
  • 117 τόνοι αλεύρι  χρησιμοποιούνται ετησίως
  • Πλάθουμε στο χέρι 1.400 κουλούρια Θεσσαλονίκης την ημέρα
  • Χρησιμοποιούμε 16.800 φρέσκα αυγά ελληνικής προέλευσης το μήνα

 

Τα προϊόντα Παπασπύρου είναι πιστοποιημένα με ISOM 22000 και HACCP.


ios

Τμήμα Αρτοποιίας

Καθημερινά παράγονται περισσότερα από 17 είδη ψωμιού, από ψωμί γάστρας και σίκαλης έως το κλασικό ζυμωτό ψωμί με προζύμι. Δοκιμάστε το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης που πλάθεται στο χέρι  ή ένα από τα 30 και πλέον είδη κουλουροποιϊας, όπως τα λαχταριστά κουλούρια σοκολάτας ή τα κλασικά σμυρναίικα.  Τέλειο είναι και το καρυδόψωμο με ολόκληρα καρύδια αλλά και το μυρωδάτο Πολιτικό τσουρέκι με φρέσκια μαστίχα και μαχλέπι.

Τμήμα Σφολιατοποιίας

Πώς να αντισταθεί κανείς σε λιχουδιές όπως τα αυθεντικά κρουασάν βουτύρου, τη κλασική  τάρτα Quiche Lorraine ή τη παραδοσιακή χορτόπιτα ταψιού με χειροποίητο φύλλο. Οι πειρασμοί από σφολιάτα είναι τόσοι πολλοί που θα δυσκολευτείτε να διαλέξετε.

Τμήμα Ζαχαροπλαστικής

Γλυκά έργα τέχνης, όπως ο ‘πύργος’ Croque-en-bouche από καραμελωμένα σουδάκια με crème patisserie, το χειροποίητο Βanoffee ή τη Σοκολατίνα bitter από 72% bitter σοκολάτα χωρίς ζάχαρη κατακτούν τις αισθήσεις. Επιπλέον, θα  ανακαλύψετε μια ευρεία γκάμα σε μικρά γλυκά, πάστες και macarons και βεβαία το ειδικό τμήμα για μοναδικές τούρτες ειδικής κατασκευής με ζαχαρόπαστα  που κερδίζει τις εντυπώσεις.  Γιατί πολύ απλά μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τις πιο ξεχωριστές γλυκές δημιουργίες – ορόσημο για κάθε αγαπημένη σας στιγμή.

Τμήμα Σοκολατοποιίας

Οι λάτρεις της σοκολάτας θα βρουν περισσότερα από 30 είδη σε χειροποίητα σοκολατάκια, πλάκες σοκολάτας και σοκολατένια αυγά. Δοκιμάστε σοκολάτα πλάκα με gianduja και cranberries και κοφτή πραλίνα γεμιστή με αμύγδαλο & φιστίκι. Μια ιδιαιτέρως θρεπτική και απολαυστική επιλογή αποτελούν οι χειροποίητες μπάρες δημητριακών με συστατικά όπως η βρώμη, το σύκο, το αγνό μέλι ή οι φρέσκοι ξηροί καρποί.

Τμήμα Παγωτού

Τα παγωτά μας έχουν γράψει ιστορία. Παρασκευάζουμε 14 και πλέον απολαυστικές γεύσεις με διασημότερη το παγωτό κασάτο. Πρόκειται για την κλασική συνταγή του 1940, παγωτό κρέμα & mousse σοκολάτα, με σαντιγί, κεράσι και κροκάν αμυγδάλου.  Δοκιμάστε ακόμη καϊμάκι, δροσερό σορμπέ mango και παγωτό φιστίκι με φρέσκο φιστίκι Αιγίνης.

Τμήμα Κουζίνας


Ανακαλύψτε μια απολαυστική γκάμα από φίνες σπιτικές Μεσογειακές γεύσεις αλλά και επιλεγμένες διεθνείς συνταγές. Το εβδομαδιαίο μας μενού που ανανεώνεται και εμπλουτίζεται κάθε εφτά μέρες θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ανάμεσα σε προσεγμένες γευστικές προτάσεις.  Όπως η διάσημη Αθηναϊκή Σφυρίδα, ο καπνιστός σολομός αλλά και το πάντα λαχταριστό παστίτσιο  που είναι κάποια από τα πιο αγαπημένα μαγειρευτά μας πιάτα.